Frittata este o versiune italiana mai rustica a omletei, in care se incorporeaza diferite umpluturi, cum ar fi cele de carne, branza si legume, gatita la tigaie pe foc sau in cuptor, asa cum italienilor le place sa spuna "lentamente" (foarte incet). Diferenta dintre omleta si frittata este ca omleta obisnuita este preparata si apoi servita impachetata iar frittata se serveste deschisa.INGREDIENTE:
- 4 oua
- 1/4 cana lapte
- 4 fire ceapa verde
- 1 ardei gras
- 100gr. ciuperci albe
- 200gr. sunca
- 100gr. branza sau cascaval ras
-sare, piper
- 1 lingura ulei
CUM SE FACE:
Se sparg ouale intr-un castron, se condimenteaza dupa gust si se amesteca impreuna cu laptele.
Se pune sunca la prajit in tigaie cu o lingura de ulei. Se toaca marunt ceapa verde si ardeiul si se taie felii ciupercile.

Cind sunca s-a rumenit frumos se adauga legumele si se lasa sa se caleasca impreuna.
Frittata se serveste calda cu paine prajita si salata de rosii.





0 comments: