Pages

Thursday, September 22, 2011

SOMON IN CRUSTA DE FISTIC

Pretextul pentru cartofii dulci la cuptor a fost acest peste invelit intr-o crusta de fistic. Reteta inspirata de pe internet si readaptata a la Chef-A.


INGREDIENTE:
- 4 bucati file de somon
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de masline
- 100gr. miez de fistic
- 3 linguri pesmet japonez Panko
- 1 lingura parmezan
- cateva fire patrunjel verde tocat
- ulei de masline pentru uns tava
- sare si piper dupa gust
- felii de lamaie/ limeta

CUM SE FACE:
Am spalat pestele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Am stors peste somon zeama de la jumatate de lamaie si am pastrat jumatate pentru decorat. Am luat o mana de fistic in coaja, le-am curatat si miezul l-am pus intr-o punga de plastic inchisa peste care am trecut apoi cu tavalugul :)
Am amestecat fisticul maruntit cu fulgii de pesmet Panko, pe care puteti sa-i inlocuiti cu orice pesmet la urma urmelor. Am adaugat parmezan si patrunjel verde tocat marunt.

Am pregatit un sos din 2 linguri de mustar iute gen Dijon, 1 lingura de miere de albine si 2 linguri ulei de masline si apoi am uns pestele cu acest amestec. Deasupra am presarat amestecul de fistic si apoi am dat pestele la cuptor la 200C 15-20 minute.



L-am servit cu garnitura de cartofi dulci la cuptor, stropit cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!


23 comments:

  1. Bine te-am gasit!Imi place reteta asta de somon si tot ce vad aici!Voi reveni!pupici!

    ReplyDelete
  2. Ce poze misto tragi cu asta nou!
    brava!

    ReplyDelete
  3. Uuuuuf, cum arata, trebuie sa-l fac in we. Am de toate mai putin pesmetul, dar pun din cel normal. Te pup!

    ReplyDelete
  4. Subscriu la ce a spus Raluca: poze excelente+somon=good job!

    ReplyDelete
  5. Arata fantastic! Somon... mmmm, lecker!
    Pupic si we misto :*

    ReplyDelete
  6. Teo Bucatar: Multumesc pentru vizita si te mai astept in bucataria mea virtuala.

    ReplyDelete
  7. Ralu, aparatul ca aparatul dar mana si ochiul de artist isi spun cuvantul. :P

    ReplyDelete
  8. Precious Mornings: Sunt curioasa daca l-ai facut si daca ti-a placut. Te pup.

    ReplyDelete
  9. Lilly & Maya: Ma bucur ca va place, e tare bun somonul asta, intr-adevar!
    Multumesc mult de vizita!:*

    ReplyDelete
  10. E un meniu care ma tenteaza... pot sa vin la masa. Pup!

    ReplyDelete
  11. Minunata este crusta de la peste. O idee foarte buna. Multumesc.

    ReplyDelete
  12. Sara & Miki, va invit cu mare place la o cina virtuala. Va pup si eu!

    ReplyDelete
  13. Brandusa, si mie mi-a placut foarte mult combinatia. Sosul de mustar cu miere este putin dulce acrisor iar fisticul il face putin crocant. Este delicios, eu o sa-l refac de cate ori pot.

    ReplyDelete
  14. L-am facut duminica, a fost extraordinar, am refacut proviziile de somon si se repeta sigur! Multumesc mult

    ReplyDelete
  15. Bai ce ma niervati voi pe mine cu somonul asta, ca vreau si io!

    ReplyDelete
  16. Si ce te tine Ralu? Retea asta e floare la ureche pe langa ce stii tu sa faci.

    ReplyDelete
  17. Precious Mornings: Ma bucur nespus ca ti-a placut. Sa va fie de bine! Te pup.

    ReplyDelete
  18. vai , vai , aici e o adevarata nebunie !!!

    ReplyDelete
  19. Catkitchen, noua ne place somonul foarte mult si am incercat o gramada de retete insa asta e cu siguranta in top 3. Se prepara rapid si rezultatul e fantastic.

    ReplyDelete
  20. Draga mea, uite rezultatul Provocarii :). Pup cu mult drag! http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/reteta-mea-de-suflet-pe-anul-2011.html

    ReplyDelete
  21. Iata ce blog frumos am descoperit eu la provocarea Andreei! Superb si pe gustul meu!

    ReplyDelete
  22. Andreea, imi cer ca am raspuns cu asa multa intarziere. Iti multumesc inca o data pentru faptul ca am putut fi alaturi de atatea fete talentate si pasionate. Te pup si la cat mai multe retete frumoase!

    ReplyDelete
  23. Mitinita, multumesc pentru cuvintele frumoase. Te astept oricand cu mare drag in bucataria mea virtuala. Te-am vizitat si eu si mi-am ales cateva retete pe care vreau sa le incerc :)

    ReplyDelete