Pretextul pentru cartofii dulci la cuptor a fost acest peste invelit intr-o crusta de fistic. Reteta inspirata de pe internet si readaptata a la Chef-A.
INGREDIENTE:
- 4 bucati file de somon
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de masline
- 100gr. miez de fistic
- 3 linguri pesmet japonez Panko
- 1 lingura parmezan
- cateva fire patrunjel verde tocat
- ulei de masline pentru uns tava
- sare si piper dupa gust
- felii de lamaie/ limeta
CUM SE FACE:
Am spalat pestele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Am stors peste somon zeama de la jumatate de lamaie si am pastrat jumatate pentru decorat. Am luat o mana de fistic in coaja, le-am curatat si miezul l-am pus intr-o punga de plastic inchisa peste care am trecut apoi cu tavalugul
Am amestecat fisticul maruntit cu fulgii de pesmet Panko, pe care puteti sa-i inlocuiti cu orice pesmet la urma urmelor. Am adaugat parmezan si patrunjel verde tocat marunt.
Am pregatit un sos din 2 linguri de mustar iute gen Dijon, 1 lingura de miere de albine si 2 linguri ulei de masline si apoi am uns pestele cu acest amestec. Deasupra am presarat amestecul de fistic si apoi am dat pestele la cuptor la 200C 15-20 minute.
L-am servit cu garnitura de cartofi dulci la cuptor, stropit cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
INGREDIENTE:
- 4 bucati file de somon
- 2 linguri mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 2 linguri ulei de masline
- 100gr. miez de fistic
- 3 linguri pesmet japonez Panko
- 1 lingura parmezan
- cateva fire patrunjel verde tocat
- ulei de masline pentru uns tava
- sare si piper dupa gust
- felii de lamaie/ limeta
CUM SE FACE:
Am spalat pestele, l-am condimentat cu sare si piper si l-am pus intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Am stors peste somon zeama de la jumatate de lamaie si am pastrat jumatate pentru decorat. Am luat o mana de fistic in coaja, le-am curatat si miezul l-am pus intr-o punga de plastic inchisa peste care am trecut apoi cu tavalugul
Am amestecat fisticul maruntit cu fulgii de pesmet Panko, pe care puteti sa-i inlocuiti cu orice pesmet la urma urmelor. Am adaugat parmezan si patrunjel verde tocat marunt.
Am pregatit un sos din 2 linguri de mustar iute gen Dijon, 1 lingura de miere de albine si 2 linguri ulei de masline si apoi am uns pestele cu acest amestec. Deasupra am presarat amestecul de fistic si apoi am dat pestele la cuptor la 200C 15-20 minute.
L-am servit cu garnitura de cartofi dulci la cuptor, stropit cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
Bine te-am gasit!Imi place reteta asta de somon si tot ce vad aici!Voi reveni!pupici!
ReplyDeleteCe poze misto tragi cu asta nou!
ReplyDeletebrava!
Uuuuuf, cum arata, trebuie sa-l fac in we. Am de toate mai putin pesmetul, dar pun din cel normal. Te pup!
ReplyDeleteSubscriu la ce a spus Raluca: poze excelente+somon=good job!
ReplyDeleteArata fantastic! Somon... mmmm, lecker!
ReplyDeletePupic si we misto :*
Teo Bucatar: Multumesc pentru vizita si te mai astept in bucataria mea virtuala.
ReplyDeleteRalu, aparatul ca aparatul dar mana si ochiul de artist isi spun cuvantul. :P
ReplyDeletePrecious Mornings: Sunt curioasa daca l-ai facut si daca ti-a placut. Te pup.
ReplyDeleteLilly & Maya: Ma bucur ca va place, e tare bun somonul asta, intr-adevar!
ReplyDeleteMultumesc mult de vizita!:*
E un meniu care ma tenteaza... pot sa vin la masa. Pup!
ReplyDeleteMinunata este crusta de la peste. O idee foarte buna. Multumesc.
ReplyDeleteSara & Miki, va invit cu mare place la o cina virtuala. Va pup si eu!
ReplyDeleteBrandusa, si mie mi-a placut foarte mult combinatia. Sosul de mustar cu miere este putin dulce acrisor iar fisticul il face putin crocant. Este delicios, eu o sa-l refac de cate ori pot.
ReplyDeleteL-am facut duminica, a fost extraordinar, am refacut proviziile de somon si se repeta sigur! Multumesc mult
ReplyDeleteBai ce ma niervati voi pe mine cu somonul asta, ca vreau si io!
ReplyDeleteSi ce te tine Ralu? Retea asta e floare la ureche pe langa ce stii tu sa faci.
ReplyDeletePrecious Mornings: Ma bucur nespus ca ti-a placut. Sa va fie de bine! Te pup.
ReplyDeletevai , vai , aici e o adevarata nebunie !!!
ReplyDeleteCatkitchen, noua ne place somonul foarte mult si am incercat o gramada de retete insa asta e cu siguranta in top 3. Se prepara rapid si rezultatul e fantastic.
ReplyDeleteDraga mea, uite rezultatul Provocarii :). Pup cu mult drag! http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/reteta-mea-de-suflet-pe-anul-2011.html
ReplyDeleteIata ce blog frumos am descoperit eu la provocarea Andreei! Superb si pe gustul meu!
ReplyDeleteAndreea, imi cer ca am raspuns cu asa multa intarziere. Iti multumesc inca o data pentru faptul ca am putut fi alaturi de atatea fete talentate si pasionate. Te pup si la cat mai multe retete frumoase!
ReplyDeleteMitinita, multumesc pentru cuvintele frumoase. Te astept oricand cu mare drag in bucataria mea virtuala. Te-am vizitat si eu si mi-am ales cateva retete pe care vreau sa le incerc :)
ReplyDelete