4-5 fileuri de somon
2 linguri condimente pentru peste
2 catei de usturoi, zdrobiti
3 fire de ceapa verde
1 lamaie
1 legatura marar tocat
2 linguri de ulei de mÄsline
sare de mare
CUM SE FACE:
Se pune scandura la inmuiat in apa cu cel putin o ora inainte.
Eu am lasat-o peste seara si am folosit-o a doua zi.
Am pus gratarul la incins, apoi am stropit scandura cu putin ulei de mazline si sare de mare, am pus-o pe gratar, am inchis capacul si am lasat-o circa 3 minute.
Am condimentat pestele si am pregatit sosul din amestecul de marar verde tocat marunt, ceapa verde , usturoiul pisat, ulei si zeama de la 1 lamaie.
Am presarat putin sos pe placa, am pus pestele si l-am acoperit cu sos.
L-am lasat pe gratar circa 15 minute cu capacul inchis la foc mediu.
L-am servit cald direct pe placa.
Un deliciu!
Foarte interesanta ideea. Pup!
ReplyDeletePestele gatit pe scandura este foarte aromat si placut. Pe mine cel mai mult ma inebuneste mirosul de la lemnul usor afumat. Va pup si eu!
ReplyDeleteM-ai innebunit cu cedrul tau.
ReplyDeleteSe simte mirosul de padure si peste pana la mine.
Hai macar sa ciocnim un pahar de vin,asa virtual.
Te pup Gabita.
Hai noroc!
ReplyDeleteSa traim si sa ne veselim!
Vin dupa miros ...se simte pana aici la mine
ReplyDelete