Pages

Friday, May 6, 2011

Sufleu de sparanghel si gorgonzola

Reteta inspirata din cartea "FANTASTICO!" Contemporary Italian Cuisine, by Gino D'Acampo

INGREDIENTE:


- 175 gr. sparanghel proaspat sau congelat
- 25 gr. unt
- 2 linguri de faina
- 100 ml. lapte
- 2 oua
- 60 gr. gorgonzola
- sare, piper


CUM SE FACE:
Se incinge cuptorul la 1800 C.
Se spala si se fierbe sparanghelul circa 2-3 minute in apa cu putina sare si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Se scoate, scurge bine, se lasa sa raceasca putin si se taie bucati de circa 2-3 cm.
Intr-o cratita mica se topeste untul, se adauga 2 linguri de faina si se stinge cu lapte.
Se condimenteaza sosul cu sare si piper, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un mixer se amesteca spranghelul taia marunt, branza faramitata, galbenusurile de la 2 oua si sosul alb.

Separat se bat spuma albusurile si apoi se amesteca cu restul ingredientelor adaugand treptat pana se omogenizeaza totul.


Se toarna in forme rezistente la foc si se dau la cuptor 30-35 minute.
Se serveste cald.


3 comments:

  1. Sorry, n-a fost cu intentie :)

    ReplyDelete
  2. Anm facut aceasta reteta exact asa cum e descrisa in articol. A iesit EXTRAORDINAR de buna. Am servit cu somon la cuptor. Multumesc pentru reteta!

    ReplyDelete