Pages

Saturday, February 18, 2012

SALATA DE ANDIVE CU TON


Asa cum va spuneam la postul trecut, am cumparat cateva andive din ale caror frunze am facut cateva hors d’oeuvres. Important este ca diensiunea frunzelor sa fie potrivita astfel incat sa poata fi consumate dintr-o singura imbucatura. Sa nu mai mentionez faptul ca frunzele sunt usor amarui la gust si de aceea, asociat cu diferite arome poate fi considerat un aperitiv extrem de simplu dar minunat. Asa ca am decis sa folosesc restul frunzelor de dimensiuni mai mari la o salata delicioasa care a devenit un pranz foarte sanatos si usor de facut.




INGREDIENTE:

- frunzele de la periferie de la 2-3 andive
- 1 conserva de ton in apa scurs bine
- 4 linguri boabe de porumb
- 1 limeta
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel verde pentru ornat

CUM SE FACE: 

Se taie rondele frunzele de andive si se amesteca cu porumbul si tonul scurs de apa.



Separat se pregateste vinegreta din ulei de masline si zeama de lamaie/ limeta.



 Intr-un vas se pune uleiul si se bate cu telul pana incepe sa se tulbure. Se adauga, treptat, zeama de lamaie si de limeta si un praf de sare. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, se amesteca bine, si se pune cateva minute la frigider.



Se presara patrunjel verde si se serveste rece cu bagheta sau crackers.
Bon appetit!



6 comments:

  1. Minunata si foarte usoara de preparat.un seara frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Tare gustoasa trebuie sa fi fost! Fotografiile sunt ca de obicei minunate :)

    ReplyDelete
  3. Paradis, ma bucur sa te revad.O seara frumoasa si tie. :*

    ReplyDelete
  4. Boabe de cafea: Salata este racoritoare si foarte usoara. Multumesc pentru aprecieri.

    ReplyDelete
  5. Mi-e si frica sa mai intru la tine pe blog, iar am pupila marita si vreau sa fac si reteta aia, si pe aia, si pe cealalta. Uuuf si am si ochelari noi cu care vad si mai bine ca inainte, si pozele tale ma omoara, si am kilograme in plus, multe, din care as vrea sa mai scap. Pai pot eu? :)) Super retete, n-am intrat de ceva timp pe aici,si acum iar am de scris. Te pup tare. Neli

    ReplyDelete
  6. Neli: Multumesc frumos, esti tare draguta. M-ai facut sa rad. :)
    Problemele cu kg si cu ochelarii le am si eu daca asta te consoleaza iar reteta asta in special este destul de dietetica. Te pup si spor la scris.

    ReplyDelete