Pages

Thursday, January 20, 2011

PULPA DE PORC LA CUPTOR IN SOS DE PORTOCALE

Pentru ca a venit vremea portocalelor va propun o friptura intr-un sos cu un gust deosebit si o aroma placuta. In opinia mea, in ciuda faptului ca portocalele, si in special coaja, au o aroma suficient de intensa, ea nu va ineca insa in buchetul ei gustul ingredientul principal din vas, ci doar il va accentua.

INGREDIENTE:
- 1 pulpa de porc (in jur de 1kg)
- 2 portocale de marime medie
- 200 ml. suc stors de la o portocala
- 50 ml. apa
- 1 lingurita de zahar


PENTRU MARINATA:
- 2-3 catei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 2 crengute cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita rozmarin
-1 lingurita boia dulce
- sare marina
- piper proaspat macinat
- coaja rasa de la o portocala


Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.

Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.


Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa...
Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.

Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa. Pofta buna!

11 comments:

  1. Am simtit cum inghit in sec, nu stiam sigur de la ce, de la poze, de la portocale, de la carnitza aceea suculenta...in fine...mi-a pus capac. In curand am sa postez si eu reteta chinezeasca de pui cu portocale, ca vorba ta "e vremea portocalelor". Saru'mana!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Andreea. Abia astept sa vad si eu ce minunatie faci tu cu puiul si portocalele. Imi place mult bucataria chineza si tot ce faci tu.

    ReplyDelete
  3. Arata super de apetisant... Minunata prezentarea. Asi veni la masa. Pup!

    ReplyDelete
  4. Multumesc Sara & Miki. Cu mare placere. :*

    ReplyDelete
  5. Vai chefa ce bun e ce ai facut tu acolo !
    Eu fac ceva asemanator cu pulpele de curcan.
    Aroma portocalelor se potriveste manusa cu carnea.

    Pup you girl,apasat si repetat :)

    ReplyDelete
  6. De cum am văzut rețeta ta mi-am propus s-o fac! Așa de mult mi-a făcut cu ochiul încât ieri am și ”prestat-o”. Ce să zic? A ieșit nebunie curată...așa de mult ne-a plăcut. Voi pune acuși ”dovada” :) pe artaculinară...
    Mersi pentru rețetă!

    ReplyDelete
  7. Am facut-o :) a fost foarte buna, dar cam amar sosul. Alta data voi curata portocalele si voi razui doar putina coaja. Altfel,a fost buna :D!

    ReplyDelete
  8. Alexandra, imi pare rau ca ti-a iesit sosul amar. Poate ai folosit portocale cu coaja mai groasa...nu-mi dau seama de ce. Multumesc oricum ca ai incercat una din retele mele. Te mai astept oricand pe blog.

    ReplyDelete
  9. Am incercat si aceasta reteta si am fost foarte multumita! Am pus mai putina coaja rasa de portocala si nu a iesit sosul amar.

    ReplyDelete
  10. Ma bucur nespus ca ti-a placut. Friptura asta ar trebui sa o mai prestez si eu, multumesc ca mi-a amintit de ea.

    ReplyDelete
  11. si ca aperitiv ce ne recomanzi?

    ReplyDelete