Pages

Wednesday, January 25, 2012

MEDALIOANE DE PORC IN SOS MARSALA CU CIUPERCI


Ieri am cumparat niste bucati de muschi de porc si am decis sa fac aceasta friptura binecunoscuta dar delicioasa datorita aromei deosebite pe care o da vinul marsala sosului. De data aceasta eu am folosit muschi de porc dar acesta poate fi inlocuit cu carne de vitel sau chiar piept de pui. 

INGREDIENTE:
- 4 felii muschi de porc sau cotlete
- 1/2 pahar vin marsala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe
- 3 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- cateva fire patrunjel verde
- 3 linguri smantana
- 1/2 cana zeama de carne
- sare si piper

CUM SE FACE:
Se spala carnea, se condimenteaza dupa gust si se pudreaza cu putina faina.
 

Se pun 2 linguri de unt la incins si se rumeneste carnea pe ambele parti fara sa se usuce prea tare dupa care se scoate si se lasa deoparte sa stea calduta.






Intre timp se toaca o ceapa marunt, se spala si ciupercile si se taie felii si se curata 2 catei de usturoi.



In aceeasi tigaie in care am prajit carnea se mai adauga o lingura de unt si se caleste ceapa 2-3 minute dupa care se adauga ciupercile se mai lasa putin isi lase zeama, se adauga si usturoiul si se amesteca bine.





Se stinge cu jumatate de vin marsala si jumatate de pahar de zeama de carne/supa.
 

Se adauga carnea inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand sosul scade si devine mai gros. Se adauga apoi smantana, am scurs putina zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si la sfarsit dupa ce am stins focul am adaugat patrunjel verde tocat marunt.


Se poate servi cu piure de cartofi, orez fiert, paste sau simplu cu salata.

17 comments:

  1. Astazi iau pranzul la tine :D

    ReplyDelete
  2. Arata asa fain! Nu stiu cum este marsala dar banuiesc faptul ca muschiuletul ala e divin :)

    ReplyDelete
  3. Sounds good and looks delicious! pup.xoxo

    ReplyDelete
  4. Dorina pentru ca iti raspund cu intarziere iti promit data viitoare cand fac din nou friptura cu sos marsala te invit la masa :*

    ReplyDelete
  5. Boabe de Cafea: marsala e un soi de vin in Sicilia, Italia asemanator cumva cu Porto sau Sherry cu toate ca are putin alta aroma. De curand mi s-a sugerat ca seamana cu Lacrima lui Ovidiu, si cred ca asta este cel mai aprope de vinul asta. Marsala insa nu este neaparat dulce, poate sa fie si sec. Al meu a fost dulce, insa daca nu-ti place mancarea cu tenta dulce poti folosi sa zicem un dry vermouth.

    ReplyDelete
  6. Paradis: Te pup si multumesc de vizita :*

    ReplyDelete
  7. Stiu cat de bun este sosul asta.eu l-am facut cu porto.imi plac sosurile dulcisoare la carnea de porc.De prezentare nu mai e nevoie sa spun nimic,se vede cu ochil liber!

    ReplyDelete
  8. Pansy, asa e, si mie mi se pare ca merg perfec sosurile dulcisoare cu carnea de porc. Multumesc pentru vizita. Te pup.

    ReplyDelete
  9. Mmmmmm,bun bun, pot fi facute si azi, am tot ce-mi trebuie! Te pup inca o data ;)

    ReplyDelete
  10. Arata fff bine! Ma bucur ca am descoperit blogul tau!

    ReplyDelete
  11. Revin cu impresii, sunt EXCELENTE!! Pup inca o data ! :)

    ReplyDelete
  12. Precious Mornings: Sa va fie de bine, ma bucur nespus ca ai incercat reteta si ca v-a placut. Te pup si eu.

    ReplyDelete
  13. Cristina, multumesc frumos pentru vizita si te mai astept aici pe blog.

    ReplyDelete
  14. Adevarate delicii am gasit aici. Va salutam si va felicitam.

    ReplyDelete
  15. Dan si Ionela, multumesc, va salut si eu si va mai astept.

    ReplyDelete
  16. De care vin Lacrima lui Ovidiu sa folosesc, alb sau rosu?

    ReplyDelete
  17. Luminita Carina: Lacrima lui Ovidiu (alb) cred ca ar putea fi un bun subsitut.

    ReplyDelete