Ieri am cumparat niste bucati de muschi de porc si am decis sa fac aceasta friptura binecunoscuta dar delicioasa datorita aromei deosebite pe care o da vinul marsala sosului. De data aceasta eu am folosit muschi de porc dar acesta poate fi inlocuit cu carne de vitel sau chiar piept de pui.
INGREDIENTE:
- 4 felii muschi de porc sau cotlete
- 1/2 pahar vin marsala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe
- 3 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- cateva fire patrunjel verde
- 3 linguri smantana
- 1/2 cana zeama de carne
- sare si piper
- 4 felii muschi de porc sau cotlete
- 1/2 pahar vin marsala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe
- 3 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- cateva fire patrunjel verde
- 3 linguri smantana
- 1/2 cana zeama de carne
- sare si piper
CUM SE FACE:
Se spala carnea, se condimenteaza dupa gust si se pudreaza cu putina faina.
Se pun 2 linguri de unt la incins si se rumeneste carnea pe ambele parti fara sa se usuce prea tare dupa care se scoate si se lasa deoparte sa stea calduta.
Intre timp se toaca o ceapa marunt, se spala si ciupercile si se taie felii si se curata 2 catei de usturoi.
In aceeasi tigaie in care am prajit carnea se mai adauga o lingura de unt si se caleste ceapa 2-3 minute dupa care se adauga ciupercile se mai lasa putin isi lase zeama, se adauga si usturoiul si se amesteca bine.
Se stinge cu jumatate de vin marsala si jumatate de pahar de zeama de carne/supa.
Se adauga carnea inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand sosul scade si devine mai gros. Se adauga apoi smantana, am scurs putina zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si la sfarsit dupa ce am stins focul am adaugat patrunjel verde tocat marunt.
Se poate servi cu piure de cartofi, orez fiert, paste sau simplu cu salata.
Astazi iau pranzul la tine :D
ReplyDeleteArata asa fain! Nu stiu cum este marsala dar banuiesc faptul ca muschiuletul ala e divin :)
ReplyDeleteSounds good and looks delicious! pup.xoxo
ReplyDeleteDorina pentru ca iti raspund cu intarziere iti promit data viitoare cand fac din nou friptura cu sos marsala te invit la masa :*
ReplyDeleteBoabe de Cafea: marsala e un soi de vin in Sicilia, Italia asemanator cumva cu Porto sau Sherry cu toate ca are putin alta aroma. De curand mi s-a sugerat ca seamana cu Lacrima lui Ovidiu, si cred ca asta este cel mai aprope de vinul asta. Marsala insa nu este neaparat dulce, poate sa fie si sec. Al meu a fost dulce, insa daca nu-ti place mancarea cu tenta dulce poti folosi sa zicem un dry vermouth.
ReplyDeleteParadis: Te pup si multumesc de vizita :*
ReplyDeleteStiu cat de bun este sosul asta.eu l-am facut cu porto.imi plac sosurile dulcisoare la carnea de porc.De prezentare nu mai e nevoie sa spun nimic,se vede cu ochil liber!
ReplyDeletePansy, asa e, si mie mi se pare ca merg perfec sosurile dulcisoare cu carnea de porc. Multumesc pentru vizita. Te pup.
ReplyDeleteMmmmmm,bun bun, pot fi facute si azi, am tot ce-mi trebuie! Te pup inca o data ;)
ReplyDeleteArata fff bine! Ma bucur ca am descoperit blogul tau!
ReplyDeleteRevin cu impresii, sunt EXCELENTE!! Pup inca o data ! :)
ReplyDeletePrecious Mornings: Sa va fie de bine, ma bucur nespus ca ai incercat reteta si ca v-a placut. Te pup si eu.
ReplyDeleteCristina, multumesc frumos pentru vizita si te mai astept aici pe blog.
ReplyDeleteAdevarate delicii am gasit aici. Va salutam si va felicitam.
ReplyDeleteDan si Ionela, multumesc, va salut si eu si va mai astept.
ReplyDeleteDe care vin Lacrima lui Ovidiu sa folosesc, alb sau rosu?
ReplyDeleteLuminita Carina: Lacrima lui Ovidiu (alb) cred ca ar putea fi un bun subsitut.
ReplyDelete