
INGREDIENTE:
- 10-15 capatani varza de Bruxelles
- 1 catel de usturoi
- 3 felii bacon
- 1 lingura de ulei
- sare si piper
- 1 lingura cascaval ras
- 10-15 capatani varza de Bruxelles
- 1 catel de usturoi
- 3 felii bacon
- 1 lingura de ulei
- sare si piper
- 1 lingura cascaval ras
Se pune la fiert in apa cu putina sare timp de 15, maxim 20 minute la foc potrivit. Cand varza este fiarta, se scurge bine de apa. Intre timp se taie in bucati mici baconul (eu am folosit un bacon din carne de curcan pentru ca este mai slab) si se caleste in putin ulei. Se adauga la sfarsit catelul de usturoi taiat marunt , dupa care se rastoarna varza peste aceasta compozitie, se presara cascaval ras si se pune la cuptor inca 5 sau 10 minute pana cand varza incepe sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Misto! Atita doar ca n-as fi fiert-o, ca imi place in putere, si maream usor timpul la cuptor! Cred ca iesea perfecta pentru gustul meu!
ReplyDeleteN-am vazut niciodata cum vine pe tija, la noi e varsata :)
Da, poate le fac direct la cuptor pe urmatoarele. Asa am gasit reteta pe net si am incercat sa nu ma abat prea tare pentru ca nu prea am gatit varza dintr-asta.
ReplyDeleteLe-am facut asa: totul direct la cuptor, necalit, nefiert, si cu mozarella in loc de cascaval.
ReplyDeleteMi-au placut mult! Pup!
asta nu e varza de bruxelles, se numeste bruxelles sprouts. probabil in romana s-ar traduce germeni de bruxelles.
ReplyDeletevarza de bruxelles e varza aia pe care o punem la murat, facem salata sau mancare, are peste 1 kg pe bucata.
Chiar nu am stiut, multumesc pentru precizare. Intradevar in engleza li se spune sprouts ceea ce tradus inseamna germeni. Sunt curioasa acum cum arata cu adevarat varza de Bruxelles.
ReplyDelete