Pages

Thursday, August 26, 2010

SPARANGHEL LA CUPTOR CU USTUROI SI OU



INGREDIENTE:
- 1 legatura de sparanghel
- 1 ou
- 3 catei de usturoi
- 1 bucatatica de unt
- 2 linguri branza sau cascaval ras
-1 lingurita zeama de lamaie
- sare, piper

CUM SE FACE:
Se spala sparanghelul, se rup coditele si pune pentru 2 minute la fiert intr-un vas cu apa care deja clocoteste. Se scurge apoi de apa si se aseaza intr-un singur strat intr-o tava intinsa rezistenta la foc. Se sareaza si pipereaza dupa plac, iar deasupra se pun cateva bucati de unt (daca vreti o varianta mai sanatoasa puteti doar sa-l stropiti cu ulei de masline) si se presara usturoiul taiat felii subtiri.

Se pune tava la cuptor la 450 grade F circa 15 minute. Se scoate din cuptor si cat este inca fierbinte se presara cascaval ras sau branza deasupra si se lasa sa se topeasca.

Intr-un castron se sparge un ou, fara sa se bata si se puna apa la fiert intr-un vas. Cand apa clocoteste se pune oul crud in apa si se lasa cateva minute avand grija sa nu fiarba prea tare ca sa nu se intareasca galbenusul.


Se scoate cu o lingura oul din apa, se aseaza peste sparanghel si se sparge ca sa se intinda uniform galbenusul.

Se serveste cald, simplu sau ca garnitura la un fel principal.
Pofta buna!






1 comment: