INGREDIENTE:
- 150gr. cascaval
- 150gr. faina
- 100ml. apa
- 80gr. unt
- 2 oua


CUM SE FACE:

Este important sa aveti toate ingredientele in cantitatile necesare la indemana. Se rade mai intai cascavalul pe razatoarea mica.


Se pun apoi untul si apa intr-o cratita pe foc si se lasa sa se topeasca bine untul si sa dea in clocot. Se opreste focul si presara toata faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se presara si cascavalul si se amesteca repede ca sa nu se raceasca compozitia.


Se pune pe rand cite un ou si se amesteca bine in continuare.

Se lasa apoi compozitia sa se raceasca putin la temperatura camerei.


Dupa ce s-a mai racit pasta se formeaza cu mana bilute de marime potrivita si se aseaza pe o tava acoperita cu folie de aluminiu ca sa nu se lipeasca.

Se pune tava la cuptor la 350 grade F pentru circa 20 de minute sau pana se rumenesc frumos buletele. Sunt foarte gustoase si nu sunt la fel de grase ca cele prajite in ulei.




Monday, June 28, 2010 | 4 comments | Labels:

4 comments:

  1. feldefel.arts
    March 06, 2011 1:18 PM

    Mdeci ... mor! Vin Tinerii de Mucenici, poate ma incumet, desi nu prea am timp!
    Sau, poate imi faci tu cind vii? ce zici? :D

  1. Anonymous
    January 18, 2012 11:56 PM

    Au iesit excelent, mai mult decat excelent, desi aratau mai mult ca niste placintute, dar gustul...mmmm....face toti banii. Multumesc pentru reteta. Aida

  1. La-Chef-A
    January 21, 2012 11:09 AM

    Raluca, abia acum am vazut mesajul tau. Sper ca le-ai facut de Mucenici sau cu alta ocazie sau inca ma mai astepti???? Te pup.

  1. La-Chef-A
    January 21, 2012 11:11 AM

    Aida, ma bucur nespus ca ai incercat una dintre retetele mele si ca a iesit "excelent" fapt pentru care te invit ori de cate ori ai ocazia sa ma mai vizitezi in bucataria mea virtuala si sa mai incerci cateva din retetele de aici.

Post a Comment

linkwithin

Related Posts with Thumbnails