INGREDIENTE:
- 2 pachetele ciuperci enoki (200 gr in total )
- 10-12 felii bacon taiate in doua
- 3 fire de ceapa verde
- piper proaspat macinat
- rosii cherry pentru ornat
CUM SE FACE:
Se incalzeste cuptorul la 425F (210C). Se taie feliile de bacon pe jumatate. Se spala si se taie o parte din coditele de la ciuperci. Se spala si ceapa verde si se taie pe lungime in 4 bucati egale.
Se aseaza pe fiecare felie de bacon cateva fire de ciuperci, o bucata de ceapa verde si se condimenteaza cu piper proaspat macinat dupa care se ruleaza si eventual se fixeaza fiecare pachetel cu cate o scobitoare.
Se servesc calde ca aperitive acompaniate de un vin alb de tip Chardonnay.
Sunt gustoase, atractive si usor de facut.
Ce ciuperci simpatice !
ReplyDeleteCred ca pregatite asa se topesc in gura.
Pup Gabitza si baietii . :)
Îmi place cu suna si arata reteta asta.
ReplyDeleteChiar îti scriam pe forum la ce preturi am vazut eu ciupercile astea.Cu prima ocazie însa o sa întreb în Asia-Shop-ul e unde mai cumpar cîte ceva...cît costa la ei.Poate-s mai ieftine.
Pupici si un weekend minunat! :*
Foarte simpatice, sau asa cum bine zicea Lilly, betisoare de curat urechile :)
ReplyDeleteTe pupam si noi.
Am cumpărat aceste ciupercute , în Ausan 100g. 10 lei ,
DeleteMaya, sper sa gasesti mai ieftine. La magazinul asta asiatic de unde cumpar eu au niste preturi extraordinare si o varietate foarte mare de produse. Am vazut o gramada de fructe si legume de care n-am auzit in viata mea dar pe care sunt tare curioasa sa le experimentez.
ReplyDeleteLa noi nu sint, insa le-am mincat si eu pe afara si sint mbuuuune rau! Super arata, caprito!
ReplyDeleteMultumesc Ralu. Da, sunt tare bune si simpatice ciupercile astea. Poate intr-o zi cu soare cand o sa ajungi pe la mine o sa-ti pregatesc cateva. :*
ReplyDelete